DNEVNI REGIJA

Hrvatima dozvoljeno roštiljati za 1. maj

Građani su pokazali svijest i odgovornost, osim manjih ekskcesa. Zahvaljajući građanima smo postigli ovaj uspjeh’, kazao je Capak.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak govorio je za RTL  o popuštanju sigurnosnih mjera u Republici Hrvatskoj koje počinju u ponedjeljak.

“Mi smo kroz protekli period stekli jedan kredit, imamo dobru situaciju, imamo rezerve u zdravstvenom sistemu. To nam daje mogućnost da malo popustimo mjere. Odlučili smo to napraviti vrlo oprezno. Sutra počinje prva faza. Mi očekujemo od građana da će se držat svih mjera koje smo propisali”, poručio je Capak.

Na pitanje je li sedam dana između faza prebrzo, odgovorio je:

“Za sedam dana bi se trebalo vidjeti efekte ovog popuštanja mjera.”

Imate povjerenja u građane, pitala ga je reporterka RTL-a.

“Naši su građani pokazali svijest i odgovornost osim nekih manjih ekskcesa. Zahvaljajući građanima smo postigli ovaj uspjeh”, jasno će Capak.

Za nadolazeći Praznik rada, direktor HZJZ-a ima jasnu poruku:

“Roštiljanje je dopušteno, ali treba paziti na distancu. Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još uvijek vrijedi odredba od pet. Od 11. će to biti 10”, kazao je.

VEZANO

OHR: Hrvatska među najvažnijim partnerima BiH

urednik

Vučićeve priče…

urednik

Pompeo: Hrvati uskoro u SAD bez viza

urednik