REGIJA

Milanović: Netko je htio da se dogodi ovo u Okučanima, to je namjerna provokacija

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak je poručio da ubuduće neće sudjelovati na događajima na kojima će se netko pojaviti s natpisom “Za dom spremni”, ocijenivši da se ova namjerna provokacija u Okučanima dogodila “jer je netko htio da se to dogodi”.

U objavi na Facebooku Milanović je objasnio svoj postupak odlaska sa svečanosti obilježavanja Vojno-redarstvene akcije “Bljesak”, na kojoj je s predsjednikom Sabora i Vlade trebao položiti zajednički vijenac, istaknuvši da je u Okučane došao odati počast onima koji su pali za Hrvatsku.

“Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali nekada neke stvari morate reći jasno. U organizaciji ovog skupa moj Ured nije sudjelovao, ovo je organizacija Ministarstva hrvatskih branitelja i pristali smo na sve elemente protokola: da branitelji i obitelji polažu vijenac prvi, a premijer i predsjednik drugi, to je u redu”, navodi predsjednik.

Međutim, ističe, jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije njega skinuo se u odoru sa znakom i grbom “Za dom spremni”.

Bila je to namjerna provokacija i u tome ne želim sudjelovati

U tome ne želim sudjelovati, poručio je Milanović i u objavi nakon što je takav svoj stav iznio i u izjavi novinarima u Okučanima.

“To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav. Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj”, rekao je.

Dodao je kako se ovo nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. “Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Za organizaciju nisam odgovoran, a premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju”, poručio je Milanović.

Ponovivši kako je to netko namjerno napravio, predsjednik je najavio i da dok god “uvjeti budu ovakvi”, on u tome neće sudjelovati.

“Oznaci ‘Za dom spremni’ nije mjesto na ovakvom mjestu”, zaključio je Milanović objavu na svome Facebook profilu. Hina

VEZANO

Sve manji pritisak ilegalnih migranata na granicu Hrvatske s BiH

urednik

Milanović o SDP-u BiH: Podržavao sam ih dok nisam shvatio s kim imam posla

urednik

U Hrvatskoj 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrle tri osobe

urednik