REGIJA

NAPETA SITUACIJA: Policija Crne Gore poziva na mir, DPS pozvao na veliki skup u nedjelju

Crnogorska Uprava policije, koja je prethodnog dana zabilježila više incidenata u šest gradova, poziva građane da poštuju zakonske propise i poručuje da neće dozvoliti sukobljavanje građana na ulicama.

“Uprava policije preventivno djeluje i reaguje u svakoj situaciji s ciljem očuvanja javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore”, ističe se u priopćenju.

U Budvi je policija identifikovala osobu koja je na nacionalnoj osnovi vrijeđala jednu osobu i u toku su aktivnosti na njegovom procesuiranju.

Jedna osoba je uhapšena zbog napada na policijskog službenika u Herceg Novom.

Policija u Baru radi na identifikovanju osoba koja su ispred ugostiteljskog objekta vrijeđala goste i vlasnika objekta.

Na području Nikšića krivična prijava je podnesena protiv L.M. (38) iz tog grada jer je nekoliko hitaca ispalio iz vatrenog oružja, koje je potom odbacio, a koje je policija pronašla i izuzela.

Nikšićka policija radi na tri predmeta u vezi sa jučerašnjim incidentima u tom gradu, i to u odnosu na četiri osobe zbog napada na službeno lice, te zbog narušavanja javnog reda i mira i uništavanja imovine.

Osim toga, 29 osoba je sankcionirano zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

U Pljevljima se više lica fizički obračunalo u jednom ugostiteljskom objektu, što je policiji prijavio muškarac čiji su inicijali E.P. On je naveo da su njega i još jednu osobu fizički napale nepoznate osobe u bašti ugostiteljskog objekta, nakon čega su pobjegli.

O svemu je obaviješten državni tužilac, osobe su identifikovane, a u toku su dalje mjere i radnje.

Osim toga, zbog uvreda upućenih E.P. nekoliko časova kasnije policija je upoznala tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Policija u Pljevljima postupala je po još jednoj prijavi zbog upućenih uvreda i identifikovala osobu od koje je uzeta izjava i obaviješten je tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Kada je riječ o javnim okupljanjima u Podgorici policija je postupala po prijavi da su nepoznate osobe oštetile službeno vozilo Radio-televizije Crne Gore. Izvršen je uviđaj i u toku su policijske aktivnosti.

Na Bulevaru Ivana Crnojevića više osoba je ušlo u ugostiteljski objekat i počelo da lomi čaše i fizički napada goste, nakon čega su ukrala dva mobilna telefona, a tom prilikom dvije osobe su lakše povrijeđene. U toku je rad na identifikovanju počinilaca.

Narušavanje javnog reda i mira registrovano je i u naselju CIty Quart, gdje se više osoba fizički sukobljavalo, a jedna je lakše povrijeđena.

DPS pozvao pristalice na skup

Demokratska partija socijalista pozvala je pristalice na skup koji je planiran u nedjelju, 6. rujna, na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama poziv je propraćen porukama: “Nema izgovora”, “Pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”.

Poruke su dijeljene i na Viber zajednici DPS-a.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a, kada je riječ o političkom skupu – na 100 osoba, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra, nošenje zaštitnih maski i dezinfekcije ruku.

Mjere su se masovno kršile proteklih sedmica na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama, kao i takozvanim antilitijama.

Prethodne sedmice policija je blokirala ulaz u Podgoricu, istakavši da su organizovani dolasci građana zaustavljeni s ciljem sprečavanja širenja korona virusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Lideri opozicionih koalicionih lista su pozvali građane da ne izlaze na ulice kako bi incidenti bili spriječeni i poručili da svako ko to čini, radi protiv njihove pobjede.

VEZANO

Osam svećenika SPC u pritvoru u Crnoj Gori, Beograd traži njihovo oslobađanje

urednik

Crnogorci povećali broj testiranja: Zaraženih čak 400

urednik

Đukanović uputio brzojav sućuti povodom tragedije kod Posušja

urednik