REGIJA

Novinar poginuo u prometnoj nesreći

Novinar Radoslav Ćebić (48). novinar tjednika “Vreme”, poginuo je u prometnojj nesreći u selu Sušica kod Zlatibora.

Ćebić koji je vozio automobil “lada niva”, iznenada je sletio sa kolovoza i udario u betonski stup.

Redakcija tjednika “Vreme” oprostila se od svojeg kolege.

Radoslav Ćebić rođen je 1972. godine u Sarajevu. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, odsjek montaža. Tokom karijere sarađivao je sa Produkcijskom grupom Mreža, Radio-televizijom Srbije, Televizijom Nova S…

U “Vreme” je došao 2006. godine, kada je u okviru “Vreme Filma” radio montažu TV serijala “Jedinica”. Kasnije je bio koautor dokumentarnih filmova “Pad Krajine” (2007), “Atentat na Đinđića – Medijska pozadina” (2008), “Bombardovanje” (2009) i “Peti oktobar – Konačni obračun” (2010). U filmskoj produkciji “Vremena” sarađivao je na dokumentarno-igranim filmovima “Heroj 1914” (2014) i “Apis” (2020).

Od 2014. do 2019. kao reditelj uradio je svih 138 “Vremenovih” emisija “Zumiranje”. Tjedniku “Vreme” dao je i novinarski doprinos sa više od 140 objavljenih tekstova. U trenutku smrti, radio je na dokumentarnom filmu o ilegalnom rušenju u beogradskoj Savamali u izbornoj noći 24. aprila 2016. godine.”, navodi se u saopštenju nedeljnika “Vreme”.

Radoslav Ćebić je za redakciju “Vremena” bio više od kolege – pamtićemo ga kao pouzdanog čoveka, uvijek spremnog da pritekne u pomoć, posavetuje, čovjeka koji ne odbija nijedan zadatak, čak i kad mu to nipošto ne spada u opis posla, naveli su iz redakcije.