REGIJA

Periš: Ostajem u Beogradu, sada se provjeravaju mobiteli ljudi koji su bili u klubu

Otac nestalog Splićanina Nenad Periš, koji u Beogradu još traga za svojim sinom, smatra kako prepiske Matejevih prijatelja nemaju direktne veze s Matejevim nestankom jer govore o događajima nakon što je Matej otišao iz kluba Gotik. U policiji je doznao u kojem se smjeru nastavlja istraga.

 – Rečeno mi je da se provjeravaju mobiteli i Matejev mobitel u smislu točne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri. Čuo sam da su identificirani posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim licima koja su bila tu sa strane – rekao je Nenad Periš za RTL.

Kriminalist Tonći Prodan smatra da je policija na dobrom putu. Sve te poruke, ako su točne, i kontakti, pa i propušteni pozivi, smatra, iznimno su vrijedni jer popunjavaju rupe u noći nestanka. 

-Tragovi uvijek postoje. Treba napravit rekonstrukciju njegovog boravka u Beogradu, rekonstrukciju njegovih konatakata koji su bili prije. I tu može pomoći forenzika njegovog računala, njegovog telefona. Postoje mnogi alati koji su na raspolaganju policiji i obavještajnim službama da dođu do odgovora na neka od ovih pitanja – rekao je Prodan.