REGIJA

PROBLEMI: Vučić šalje vojsku na granicu s Hrvatskom

Vučić je još u veljači ove godine rekao da građani u Šidu imaju problema zbog, kako je istaknuo, nervoze kod migranata, koji su počeli uznemiravati mjesno stanovništvo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je hitnu upotrebu Vojske na teritoriji općine Šid zbog zaštite sigurnosti i imovine stanovništva od migranata.

Snage Vojske Srbije trebale bi uskoro stići u Šid.

Srbi su ranije ove godine, točnije u veljači, rasporedili dodatne i posebne policijske postrojbe u Šidu kako bi uspostavili sigurnost i javni red.

Vučić je novinarima tada rekao da građani u Šidu imaju problema zbog, kako je istaknuo, nervoze kod migranata, koji su počeli uznemiravati mjesno stanovništvo.

 Vidim da su ljudi u Šidu vrlo uznemireni jer im upadaju sve češće u kuće i na imanja. Zato sam zamolio (MUP) da pošalje posebne jedinice policije, bilo žandarmerije ili neke druge specijalne jedinice da uvedu red u Šidu, osiguraju mir i da ne budu taoci broja migranata koji čekaju da pređu na teritorij Hrvatske, rekao je tada Vučić.

– Srbija će uvijek pokazati solidarnost prema izbjeglicama, ali će, ako zatreba, znati očuvati i svoje državne i nacionalne interese, rekao je u predsjednik Srbije još u veljači.

VEZANO

Hrvati iz BiH dežurni krivci i za koronu u Hrvatskoj

urednik

Božinović: Svim glasačima bit će omogućen pristup biralištima

urednik

U Hrvatskoj 190 novih slučajeva zaraze, tri osobe umrle

urednik