REGIJA

Smiljana Srnec tvrdi da nije ubila svoju sestru

Smiljana Srnec je u svojoj obrani na varaždinskom Županijskom sudu u četvrtak ustvrdila da u ljeto 2000. nije ubila svoju sestru Jasminu Dominić čije je tijelo prošle godine pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kuću u međimurskom Palovcu.

 “Nisam ubila svoju sestru. Ostala sam bez nje i jako mi je teško”, kazala je vidno uzrujana Srnec.

 “Pijem tablete za smirenje otkad je nestala. Bile smo si dobre, pomagale smo si, voljela sam je i uvijek ću je voljeti. Nikome iz obitelji ne bih naudila, nikako”, rekla je Srnec te dodala da je većina svjedoka zlonamjerno iznosila neistine, a one koje je predložila kao obranu sud nije prihvatio.

 “Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila”

 Srnec je navela da su 15. veljače prošle godine, u petak, odlučili maknuti staru škrinju ispod stubišta u hodniku, koju je bilo jako teško pomaknuti, jer je bila puna leda te su ju nastavili prazniti u subotu, kada je i prijavljen pronalazak mrtvog tijela.

 Za plastičnu vreću i najlonske čarape, u koje je bila zamotana žrtva, a na kojima su nađeni tragovi i pokojne Jasmine Dominić i optužene Smiljane Srnec, rekla je da su predmeti koji su obje upotrebljavale u kućanstvu.

 Srnec je ustvrdila da su se policijski službenici loše odnosili prema njoj i suprugu za vrijeme istrage nakon prijave Jasmininog nestanka 2005. godine te da je policijski inspektor njezinom suprugu nakon razgovora rekao “da je glup što se nije riješio baba iz kuće kad je imao priliku”, navodno misleći na Smiljanu i njenu majku. Dodala je i da se njezine maloljetne kćeri boje policije.

 “Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila. Ne želim biti žrtva ni da moja djeca budu žrtve zbog zlobe i pokvarenosti. Više ne želim odgovarati na pitanja”, završila je Smiljana Srnec svoju obranu.

 Suđenje Smiljani Srnec koje je počelo u listopadu prošle godine prekinuto je 21. siječnja, kada se obrana žalila na odluku sudskog vijeća da se ne izdvoji zapisnik o očevidu, za koji su tvrdili da je nezakonit.

 Vrhovni sud odbio je žalbu u travnju te je suđenje, uz mjere zaštite od koronvirusa te bez novinara koji su raspravu pratili putem video veze, nastavljeno u četvrtak.

 Sudac odredio novo psihijatrijsko-psihološko vještačenje

 Nakon iznijete obrane, sudac Tomislav Brđanović najavio je da će se tražiti dopunsko psihijatrijsko-psihološko vještačenje optužene, pojasnivši da su psihijatar i psiholog dali uvjetno mišljenje i naveli da bi potpuno mogli dati nakon iznošenja obrane, što će sada biti učinjeno.

 Sudac je najavio i svjedočenje Danijele Herceg i Melite Sečan Hrastić te Tomice Pintarića oko navodnog korištenja Jasmininog mobitela 2001. godine. Sudac je rekao da bi njihova svjedočenja mogla biti relevantna nakon iznijete obrane. Provjerit će se i navodi Smiljane Srnec da su u veljači prošle godine dogovorili odvoz škrinje iz kuće.

 Suđenje se nastavlja 24. lipnja.

 Smiljana Srnec, rođena 1974. optužena je da je svoju tri godine mlađu sestru ubila u ljeto 2000. s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

 Jasminin nestanak prijavljen je 2005. a međimurska policija je 16. veljače prošle godine zaprimila dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u obiteljskoj kući Dominićevih, pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana uhićena je Smiljana Srnec koja se otada nalazi u pritvoru, prenosi Hina.

VEZANO

Obilježena treća godišnjica od ubojstva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

urednik

Hrvatsku čekaju milijunske tužbe pripadnika HVO-a s ‘Južnog bojišta’ s Rojsovim potpisom

urednik

Slovenija ukinula restrikcije za ulazak iz Hrvatske

urednik