REGIJA

U Hrvatskoj devet novih slučajeva koronavirusa, jedan preminuli

Zagreb, 27.01.2020. - Ministarstvo zdravstva RH predstavilo je mjere prevencije širenja koronavirusa. Na fotografiji Vili Beroš. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je ukupan broj od 2196 oboljelih u Hrvatskoj, a preminula je jedna osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

 “Ukupno je učinjeno 46.071 testiranje, od toga u zadnjih 24 sata njih 1169. Postotak pozitivnih je 4,77 posto”, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

 U Koprivnici je preminula jedna osoba rođena 1936. godine, koja je imala kronične bolesti.

 Na respiratoru je 12 bolesnika, a hospotalizirano ih je 160, što je devet manje nego jučer. Iz zdravstvenih ustanova otpuštene su 684 osobe, što je devet više nego jučer. Kod kuće je oporavljenih 1100 osoba, 11 više nego jučer. Oporavljeno je njih 1784, što je 20 više nego jučer, prenosi Hina.

 Beroš je rekao da je od devet novozaraženih njih sedam s Brača, a dvoje iz Brodsko-posavske županije. Većina njih je iz samoizolacije. Također, naveo je, KBC Rijeka je jutros otpustio zadnjeg pacijenta zaraženog koronavirusom.

VEZANO

RAĐA LI SE NOVO ŽARIŠTE? U jednom mjestu 14 novozaraženih

urednik

HRVATSKA SOA OBJAVILA IZVJEŠĆE: Sigurnosni rizici u BiH i u regiji

urednik

SARAJEVO: Nagli skok broja oboljelih od koronavirusa

urednik