REGIJA

Vučić: Ne trebaju nam sukobi, već mir

Ne trebaju nam sukobi, već mir, a na izborima se pokazuje koliku podršku tko ima, izjavio je u četvrtak navečer predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ocijenio da će građani, kad sve sagledaju, biti zadovoljni mjerema koje je država poduzela u vrijeme pandemije koronavirusa.

 On je u emisiji “Ćirilica” komercijalne provaldine TV Happy, nakon prosvjeda organiziranog sinoć ispred njegova ureda, rekao kako bi “volio da svi iziđu na izbore, da ljudi iskažu svoje demokratsko opredjeljenje”.

 Komentirajući mogućnost sudjelovanja na izborima takozvane “liste za bojkot”, koju bi činio dio partija oporbe u koaliciji Savez za promene, te niz političkih organizacija i udruga civilnog društva, Vučić je rekao kako bi to bilo “značajno”.

 “Želio bih da oni sudjeluju na izborima, jer bi to bilo značajno za društvo”, istaknuo je Vučić, ocijenivši da bi onda “tenzije bile u parlamentu, a ne na ulicama”.

 Za godinu i pol dana su i predsjednički izbori, a mi ćemo izaći sa našim kandidatom, rekao je Vučić , navodeći kako će sudjelovati u izboru kandidata za kojeg vjeruje da će moći pobijediti.

 Na pitanje znači li to da on ne želi drugi mandat i da neće ponovno biti predsjednički kandidat Srpske napredne stranke, Vučić je rekao kako se “nada” da to neće biti on.

 Komentirajući političku scenu i prosvjede protiv njega i vlasti koalicije na čijem je čelu SNS, ocijenio je  kako “svi ti politički lideri” nemaju ništa osim ideje “mrzimo te Vučiću”, te da “nemaju poruku i program poruku za građane”.

 Također, smatra da je Srbija efikasno funkcionirala u borbi protiv epidemije koronavirusa, naglasivši da je ispunjen cilj i sačuvani su mnogi ljudski životi, te da je uvjeren kako su građani, kad sagledaju sve što je učinjeno, “zadovoljni svojom državom”, prenosi Hina.

VEZANO

Epidemiolozi tvrde da pandemija u Srbiji jenjava

urednik

U Srbiji se uvodi online nastava, kafići ostaju otvoreni, ali do 18 sati

urednik

Vučić objavio datum izbora

urednik