REGIJA

Vučić objavio datum izbora

Serbian President Aleksandar Vucic wearing a protective face mask arrives at Nikola Tesla Airport, where planes with medical supplies are set to fly to Italy to help the fight against the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Belgrade, Serbia April 25, 2020. REUTERS/Marko Djurica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da će se parlamentarni izbori održati 21. lipnja ove godine.

Nakon sastanka s predstavnicima stranaka koje su najavile izlazak na predstojeće izbore, Vučić je naveo da je prihvatio prijedlog pojedinih stranaka kojima je, kako je objasnio, bilo potrebno da imaju 38 dana do održavanja izbora.

Predsjednik Srbije rekao je da u svibnju ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, ali da će se u lipnju čekati mišljenje ljekara i razine epidemije, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, druga mala prepreka su notari kojih nema dovoljno za ovjeru potpisa te da je među strankama koje će izaći na izbore postignut dogovor da osim notara i općinski ovjeritelji mogu da ovjeravaju potpise potpore.

Vučić je istaknuo da  se “poslije ovog teškog vremena treba ostvarit demokratska atmosfera i izaberati skupština i vlada koja će služiti interesima građana”.

VEZANO

Demokršćanska lista – Koalicija pet hrvatskih stranaka u Mostaru

urednik

U srijedu s Vučićem u Beogradu… Dodik traži i Čovićevu podršku za RS

urednik

3,2,1 …. POČELO JE: Kampanja za lokalne izbore u Mostaru nakon 12 godina

urednik