Vijesti BiH

Svečano obilježen Dan policije u FBiH

SARAJEVO, 30. juna (FENA) – Postrojavanjem policijskih snaga i predajom raporta federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari danas je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” svečano obilježen Dan policije. (Video FENA/Almir Razić)

Postrojavanjem policijskih snaga i predajom raporta federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari, danas je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” svečano obilježen Dan policije.

Kako je kazala inspektor međunarodne i međuagencijske policijske saradnje u Federalnoj upravi policije Verica Golijanin, Dan policije je veoma značajan dan za sve policijske institucije, s obzirom da se Odlukom Vlade FBiH danas obilježava dan svih policajaca na području FBiH.

– Tradicionalno, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ovaj dan proslavlja kao svoj. To je značajan i emotivan dan za nas, kada sumiramo rezultate za prethodnu godinu i način da građanima pokažemo dio snage koja je njima u službi – kazala je Golijanin.

Prisutnima su se obratili zamjenik direktora Fedralne uprave policije Ensad Korman, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar Aljoša Čampara.