Vijesti BiH

Vlada po prvi put uplatila poticaje poduzetnicima početnicima te poduzetnicama

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) nastavlja isplate poticaja za tekuću, 2023. godinu. Prema informacijama iz Ministarstva financija ZHŽ-a, u četvrtak je isplaćen dio sredstava planiran za poticanje gospodarstva, kao i manji dio za poljoprivrednu proizvodnju.

Kako je za Fenu potvrdila ministrica financija i dopredsjednica Vlade ZHŽ-a Blagica Leko, ova je županija po prvi puta isplatila poticaje novoutemeljnim poslovnim poduzetnicima-početnicima te ženama poduzetnicama u ukupnoj visini od 100.000 KM.

Prema riječima Leko, za poduzetnike početnike izdvojeno je 50.000 KM, a jednak iznos isplaćen je i kroz poticaj za razvoj i jačanje ženskog poduzetništva.

Riječ je o isplati na temelju Odluke Vlade ZHŽ o donošenju Programa utroška sredstava „Tekući prijenosi za poticanje razvoja gospodarstva Zapadnohercegovačkežupanije, utvrđenih županijskim proračunom za ovu godinu, sukladno kojoj je županijsko Ministarstvo gospodarstvaranije ove godine raspisalo javne pozive.

Osim toga, pušteni su inalozi za isplatu poticaja za podizanje nasada maslina i vinove loze. Prema podacima Ministarstva financija ZHŽ, maslinarima i vinarima s područja ove županije na račune je uplaćeno ukupno 29.610,36 konvertibilnih maraka, dok su prošlog mjeseca isplaćeni poticaji za životinjsku proizvodnju, za što je iz proračuna ZHŽ-a izdvojeno ukupno 536.667,42 maraka.