Vijesti BiH

VSTVS BiH: Imenovani nositelji pravosudnih funkcija

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće (VSTV) BiHje, na sjednici održanoj 6. i 7. rujna 2023., donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u BiH.

Na razini BiH, imenovani su Akova Samra na poziciju sutkinje Suda BiH, Vukajlović Dragan na poziciju suca Suda BiH, Đozo Mirza na poziciju suca Suda BiH, Hrapo Safet na poziciju tužitelja Tužiteljstva BiH, te Fejzagić Feđa na poziciju tužitelja Tužiteljstva BiH. Na razini Federacije BiH imenovani suKolašinac Aleksandra na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu,

Saračević Anida na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, Hadžiomerović Nermina na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, Ćemalović Sellma na poziciju sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, Sobo Amir na poziciju suca Općinskog suda u Zenici te Tikvina Dalibor na poziciju suca Općinskog suda u Zenici. Na razini Republike Srpske, imenovani su Cvijanović Ognjenka na poziciju sutkinje Okružnog suda u Doboju, Okuka Jelena na poziciju sutkinje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, Čegar Sanja na poziciju sutkinje Okružnog privrednog suda u Banja Luci, Milaković Radomir na poziciju suca Okružnog privrednog suda u Banja Luci, Bečirović Dženita na poziciju tužiteljice Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Golijanin Lejla na poziciju sutkinje Osnovnog suda u Zvorniku i Božić Darko na poziciju suca Osnovnog suda u Vlasenici.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija stupaju na dužnost 2. listopada 2023. godine.