Vijesti iz svijeta

28-godišnjakinja ukrala oko 8 milijuna eura pa otvorila bolovanje

Nekoliko milijuna eura ukradeno je iz tvrtke za prijevoz novca Loomis u Bremenu. Za krađu je osumnjičena Yasemin Gündogan (28), zaposlenica tvrtke koju policija još uvijek traži.

Javno tužiteljstvo u Bremenu nije potvrdilo iznos ukradenog novca, ali njemački mediji poput”Weser-Kurier”, pišu kako je ukradeni iznos  oko osam milijuna eura.

U međuvremenu je uhićena supočiniteljica kojoj je na zahtjev Državnog odvjetništva, okružni sud odredio istražni zatvor. Međutim, glavnom krivcu Yasemin Gündogan nema ni traga.

Prema pisanju njemačkog Bilda, Yasemin Gündogan je u tvrtki bila odgovorna za pakiranje i sigurni prijevoz novca. U petak, 21. svibnja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz, model Vito, registracijskog broja HB-DW 143. Registracijske pločice prethodno su ukradene 21. svibnja 2021. između 16 i 17 sati u Bremenu, na području Wolfskuhlenwega.

Automobil je unajmljen 19. svibnja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen na duhovski vikend u dvorište tvrtke koja ga je iznajmila.

Glasnogovornica policije u Bremenu je rekla kako postoje naznake da je počiniteljica već otišla u inozemstvo. Gdje točno, još se ne zna.

Policija je objavila fotografiju Yasemin Gündogan i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima neka jave u Odjel kriminalističke istrage u Bremenu na kontakt broj 0421 362-3888.

Izvor: Fenix-magazin