Vijesti iz svijeta

Francuskinja u 105. godini života pobijedila covid-19

Lab technician holding swab collection kit,Coronavirus COVID-19 specimen collecting equipment,DNA nasal and oral swabbing for PCR polymerase chain reaction laboratory testing procedure and shipping

Korisnica umirovljeničkog doma u francuskim Alpama, Léa Lavy, koja je 10. prosinca proslavila svoj 105. rođendan, ove je jeseni preboljela blaži oblik covida-19, rekao je u utorak direktor te ustanove, potvrdivši vijest objavljenu u lokalnom listu Le Dauphiné Libéré.

Njezin smo rođendan “obilježili prikladno i u skladu s okolnostima u društvu njezine pokćerke” , rekao je AFP-u Stéphane Richard, direktor umirovljeničkog doma “Fondation du Parmelan” u Annecyju.

“Predsjednik uprave doma “Fondation du Parmelan” našoj je korisnici, zajedno s njezinom pokćerkom i nekoliko njegovateljica uručio buket cvijeća. Svi smo imali zaštitne maske i nije bilo nikakvih kolača, u skladu s restriktivnim mjerama”, kazao je.

“Moram priznati da sam se malo uplašila kad sam se razboljela”, rekla je Léa Lavy za lokalni list, dodavši da je u domu u Annecyju odnedavno.

Naime, drugi je val covida-19 teško pogodio dom umirovljenika u kojemu Lea živi posljednjih nekoliko mjeseci.

“Oboljelo je 109 od 185 naših korisnika ili gotovo 60 posto, a čak 33 ih je, nažalost umrlo od posljedica bolesti”, rekao je Stéphane Richard.

VEZANO

HERCEGOVINA OPET NEMA ‘POZITIVNIH’ Arapović: Smrtnost nam je 4,4%

urednik

ŠOKANTNO Gorana Tabak o paklu korone: Molila sam ih da umrem!

urednik

Pljušte sve teže optužbe i prijetnje: Znamo gdje su zapravo završile doze namijenjene EU!

urednik