Vijesti iz svijeta

Nevjerojatni financijski gubitci u Njemačkoj

Njemački turistički sektor procijenio je u ponedjeljak da će do sredine lipnja zbog zabrane putovanja kako bi se obuzdala pandemija koronavirusa izgubiti do 10,8 milijardi eura prihoda.

“Poslovanje putničkih agenata i putničkih operatora gotovo je potpuno zaustavljeno tom državnom uredbom”, naveo je u priopćenju Norbert Fiebig, predsjednik Njemačke udruge za putovanja (DRV).

Osim izgubljenih prihoda, turistički sektor opterećuju i troškovi naknade klijentima za otkazana putovanja, naglasio je Fiebig, tražeći od države hitni program bespovratne pomoći.

Dvije trećine njemačkih putničkih kompanija već je sučeljeno s bankrotom, naglašava čelnik DRV-a.

“Političari više ne mogu prekriženih ruku gledati kako putničke agencije i turoperateri ostaju bez prihoda”, poručuje Fiebig.

Povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss signalizirao je prošlog vikenda mogućnost osnivanja fonda za pomoć turizmu ako Berlin ne uspije nagovoriti Europsku komisiju da ublaži propise o isplati naknade za otkazana putovanja.

Njemačka se zalaže da se kompanijama umjesto toga omogući izdanje vaučera.

Potpredsjednica Europske komisije Vera Jourova traži pak da se nađe rješenje koje će voditi računa i o pravima potrošača i o likvidnosti kompanija, prenosi Hina.

VEZANO

Njemačka u Litvu šalje dodatnih 350 vojnika, Britanija isto toliko u Poljsku: ‘Ovo je jasan signal odlučnosti‘

urednik

Zašto su klaonice postale rasadnici zaraze?

urednik

Veliki prosvjedi protiv anti korona mjera u Njemačkoj

urednik