Vijesti iz svijeta

Obama kritizirao Trumpa

epa05710186 US President Barack Obama delivers his farewell address to the American people at McCormick Place in Chicago, Illinois, USA, 10 January 2017. Obama's eight year term as president of the USA ends on 20 January when President-elect Donald Trump takes the oath of office. EPA/KAMIL KRZACZYNSKI

Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je da je način na koji njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump upravlja koronakrizom “krajnje kaotična katastrofa”, izvijestili su američki mediji. Tu oštru kritiku, njegovu do sada najeksplicitniju, bivši demokratski predsjednik je izrekao u petak navečer tijekom polusatnog telefonskog razgovora s bivšim suradnicima svoje vlade, čiju snimku je pribavio Yahoo News, prenosi Hina. Barack Obama je posebice spomenuo da je bitno izabrati dobre čelnike za slučaj javnozdravstvene krize i pozvao je svoje bivše suradnike da se uključe u kampanju Joea Bidena, njegovog bivšeg potpredsjednika i demokratskog kandidata, iako još neformalnog, za predsjedničke izbore u studenome. Obama je već ranije spomenuo da je republikanski milijarder “odbacio upozorenja” o opasnostima izbijanja pandemije. Donalda Trumpa njegovi kritičari optužuju da je najprije minimalizirao prijetnju covida-19, a zatim davao kontradiktorne i zbunjujuće upute, između poziva na oprez i nestrpljivosti da se pokrene gospodarstvo.

Obama je ponovio da je važno podržati njegovog bivšeg potpredsjednika i najavio da će se intenzivno uključiti u Bidenovu kampanju.

VEZANO

Trump ishitreno proglasio pobjedu, Biden je samouvjeren

urednik

Kellyanne Conway napušta Donalda Trumpa

urednik

Prva debata između Trumpa i Bidena

urednik