Vijesti iz svijeta

Putin nastavlja s jačanjem Crvene armije

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin čestitao je diplomcima vojnih akademija Dan pobjede u Drugom svjetskom ratu, te poručio da će Rusija nastaviti s razvojem i unapređenjem oružanih snaga bez obzira na okolnosti.

Putin je istakao da ruska vojska treba da je uvijek spremna da adekvatno reagira na bilo kakvu prijetnju.

‘Bez obzira na okolnosti, mi ćemo primijeniti planove jačanja svih rodova i službi i opremiti ih unaprijeđenim oružjem i tehnikom, uključujući strateške, super sonične sistave, bespilotne letjelice i robotizirane borbene sustave’, navodi se čestitki.

Putin je istakao potrebu intenziviranja borbene obuke i uvježbavanja novih metoda suradnje vojnika uz upotrebu najsuvremenijih tehnologija koje će odrediti imidž ruske armije i mornarice u budućnosti, objavljeno je na sajtu Kremlja.

‘Velika je čast i odgovornost započeti karijeru na Dan pobjede – 9. svibnja, kada naša zemlja i cijeli svijet proslavljaju 75 godina od velike pobjede i odaju poštu besmrtnom heroizmu sovjetskog naroda i hrabrosti i odvažnosti vojnika i časnika Crvene armije, koji su obranili domovinu, zgazili nacizam i spasili čovječanstvo od ropstva i istrebljenja’, naglasio je Putin.

On je izrazio uvjerenje da će se najnovija generacija časnika svoje zadatke obavljati profesionalno i časno, te obećao da će učiniti sve da osigura odgovarajuće uvjete za službu časnika i svakodnevni život.

Ruski predsjednik je zahvalio i učiteljima koji su podučavali buduće časnike i naučili ih osnovama “nepisanih zakona vojne časti i drugarstva”, prenose Vijesi.ba TASS.

VEZANO

Rusi se spremaju na masovne gubitke, poslali specijalni dopis bolnicama diljem države: ‘Šaljite nam doktore‘

urednik

SAD se planira povući iz sporazuma “Otvoreno nebo”

urednik

Rusi tajno financirali Dodika da promiče njihove interese

urednik