Vijesti iz svijeta

Trum će ‘ograničiti’ kontakte s Penceom

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je izjavio kako će “ograničiti kontakte” sa svojim dopredsjednikom Mikeom Penceom i tako neizravno potvrdio da je u Pence u samoizolaciji nakon slučaja s koronavirusom u njegovoj okolini.

Vjerojatno Pence i ja nećemo razgovarati tijekom izolacije”, kazao je Trump na tiskovnoj konferenciji, na kojoj nije bio nazočan Pence, iako je on čelni čovjek kriznog stožera za borbu s koronavirusom. Trump je također kazao kako je dopredsjednik testiran i u nedjelju i ponedjeljak, te da je oba puta bio negativan. 

Predsjednik Trump rekao je u petak novinarima da je Penceova glasnogovornica Katie Miller bila na testiranju pozitivna na koronavirus, dan nakon informacije da je i Trumpov osobni batler pozitivan.

Trump je rekao da nije bio u kontaktu s glasnogovornicom koja je udana za višeg savjetnika Bijele kuće Stephena Millera, ali da je radila s potpredsjednikom.

Inače, na konferenciji za novinare Teump je rekao kako ne želi obnoviti pregovore s Kinom o prvoj fazi trgovinskog sporazuma, kao što je bilo dogovoreno početkom godine.

“Ne, nisam zaintereresiran za pregovore. Potpisali smo sporazum, a oni sada žele iznuditi bolji dogovor”.

VEZANO

Trump izašao iz bolnice

urednik

EU I SAD: Političari trebaju bez odlaganja odblokirati sredstva MMF-a

urednik

Michelle Obama: Trump je ‘pogrešan predsjednik’, Biden će okončati kaos

urednik