SVAŠTA Vijesti iz svijeta

UŽASNO Novi detalji ubojstva 19-godišnjaka…

Njemačka policija istražuje ubojstvo 19-godišnjeg Jesseja L. koji je u ponedjeljak ubijen iz vatrenog oružja kod Schkeuditza u okrugu Nordsachsen (Saska).

Policija je u priopćenju navela kako tragovi vode u narko milje. U utorak navečer istražni sudac je izdao nalog za uhićenje Jesseijeva prijatelja Maxa D. (20) koji je uhićen i nalazi se u pritvoru. Pištolj kojim je ubijen Jesse je navodno pronađen kod njega.

– Za osumnjičenim kojeg se sumnjiči za ubojstvo iz nehaja je raspisana tjeralica. Mladić je uhićen i smješten je u pritvor – rekao je javni tužitelj Andreas Ricken. Nije želio komentirati detalje zločina niti motiv.

Kako doznaje TAG24, Max D. je navodno nakon intenzivnog istražnog rada doveo istražitelje do lokacije tijela. Portal TAG24 nadalje piše kako je otac Maxa D. bio zubar, majka je poznata pedagoginja. Prema riječima poznanika, Max je bio dobar učenik i nadaren pijanist.

-Ali u njegovom mladom životu bilo je tragedija. Jako ga je pogodila prerana očeva smrt, rekao je jedan poznanik obitelji. U školi su stvari krenule nizbrdo i on je prestao pohađati satove klavira. Nedavno je Max radio u kebab prodavaonici u Leipzigu. Sumnja se kako je tu mladić došao u kontakt sa drogom. Odjel krim policije istražuje indicije da je Max D. navodno sam trgovao drogom ili odrađivao kurirske usluge za dilere. Navodno je u taj vrtlog pala i kasnija žrtva Jesse L..

Istražiteljima je još uvijek potpuno nejasno jesu li mladići 11. siječnja, na dan kada je Jesse nestao, obavljali posao s drogom, je li nešto pošlo po zlu i zašto je Jesse ubijen.

Svi prijatelji i poznanici s kojima su novinari TAG24 razgovarali isključuju mogućnost da se Max D. iz osjetljivog pijanista pretvorio u brutalnog ubojicu. Sumnjaju da Max, strahujući za vlastiti život, štiti pravog ubojicu.

Policija i tužiteljstvo u srijedu nisu htjeli komentirati pitanje ima li još osumnjičenih.

No, istrage su ponovno intenzivirane unatoč tjeralici i uhićenju Maxa D. Među ostalim, kriminalisti su u Jessejevom stanu uzimali tragove DNK i otiske prstiju.

Izvor: Fenix-magazin