DNEVNI Zabava

Bivša missica postala državna savjetnica (FOTO)

Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić već je izazvao mnogo pozornosti zbog činjenice da je srednju školu pohađao pet, dok je studirao čak 12 godina.

No, novi ministar je već počeo da formira svoj kabinet, a jedna od savjetnica bit će mu Marina Ševkušić, nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH.

Neslužbeno, po struci diplomirani politog, te je jedno vrijeme radila i u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, u kabinetu Igora Crnadka. Saznajemo da je tamo bila sekretarica u kabinetu ministra.

Na svom Facebook profilu navela je kako je njeno školovanje M. A. International Realtions/Diplomacy.

Da je nova savjetnica Lučića, potvrdila i sama Ševkušić danas objavama na društvenim mrežama, gdje je navela kako ima novi radno mjesto, upravo u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BIH.

Uvidom u njezin Instagram profil, jasno je kako se ova mlada djevojka dugi niz godina bavila modelingom i manekenstvom, što dokazuju i priložene fotografije, dok je vodila i Školu za usavršavanje “Futura”. 

Uz to što je u svom uredu zaposlio bivši pratilju Miss planeta Zemlje iz BiH, novi ministar Lučić postavio je i predstojnika svog ureda, Mlađena Božovića koji je zapravo prvotno bio kandidat za tu istu ministarsku poziciju.

Božović nije postao ministrom jer su za njega u parlamentu odbili glasovati zastupnici inzistirajući da na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice dođe stručna osoba koja svojim kvalifikacijama može zajamčiti odgovorno obnašanje te dužnosti.

I Lučić i Božović kadrovi su Demokratskog narodnog saveza (DNS), malene stranke iz Prijedora koja je postala dijelom vladajuće većine u BiH zahvaljujući koaliranju sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Brat novog ministra Mladen Lučić ujedno je kum predsjednika DNS-a Nenada Nešića.

VEZANO

BiH i HRVATSKA: Otvorena granica za teretna vozila

urednik

Je li moguć oporavak bh. ekonomije do kraja 2021.?

urednik

PALMEROVA JASNA PORUKA: Dijalog Srbije i Kosova nema nikakve veze s drugim državama u regiji!

urednik