MUZIKA

5 novih singlova na svjetskoj glazbenoj sceni

  1. Neil Young with Crazy Horse – “Shut It Down 2020”

 Tijekom perioda izolacije i covid-19 krize te ponukan fanovima, legendarni Neil Young objavio je novu verziju pjesme “Shut It Down” koja je dobila prigodni video s pratećim recentnim, snažnim i apokaliptičnim snimkama zabilježenim u razdoblju pandemije. 

“Ovo su nesigurna vremena. Želim vam sve najbolje te da se brinete za bolesne, mlade i stare koje toliko volimo” poručuje Neil Young.
Pjesma “Shut It Down” smjestila se na njegovom iščekivanom, hvaljenom albumu “Colorado” s pratećim sastavom Crazy Horse, šriopćeno je iz Dancing Beara.

  • Lukas Graham – Love Songs


Lukas Graham vratio se s prvom od tri pjesme za ovo ljeto. “Love Songs” je jednostavna, energična i zarazna pjesma, idealna za ljeto i ‘singalong’ u autu, koju je producirao James Norton (Duke Dumont, ZAYN).

“Ovo je ljubavna pjesma okrenuta naglavačke. Svi čuju ljubavne pjesme na drugačiji način i postoje ljudi koji misle da su određene pjesme napisane upravo za njih. Tu ideju smo doživjeli urnebesnom, pa smo napisali pjesmu baš o tome”, poručio je Lukas.

  • Michael Bublé, Barenaked Ladies & Sofia Reyes – Gotta Be Patient

Kanadski pjevač Michael Bublé te vlasnik brojnih hitova, četiri Grammy nagrade i više od 60 milijuna prodanih albuma, u periodu samoizolacije udružio je snage s Barenaked Ladies i Sofiom Reyes kako bi izveli pjesmu “Gotta Be Patient”, koju je napisala grupa Stay Homas iz Barcelona. Prihodi od singla bit će donirani različitim humanitarnim ustanovama, a samo jedne u nizu su kanadski i argentinski Crveni križ.

  • Ghostpoet – “I Grow Tired But I Dare Not Fall Asleep”


“I Grow Tired But I Dare Not Fall Asleep” druga je izdvojena pjesma sa svježe objavljenog istoimenog albuma genijalnog britanskog glazbenika Ghostpoeta. I ovu pjesmu obilježavaju teški stihovi i delikatno intiman zvuk koji se proteže i kroz čitav album. Njegovo posljednje izdanje “Dark Days + Canapés” iz 2017. našlo se i na brojnim listama najboljih albuma iste godine.

  • The Magic Gang – Take Back The Track


“Take Back The Track” drugi je najavni singl novog albuma britanske četvorke The Magic Gang. Album “The Death Of The Party” najavljen je za 28. kolovoza, a aktualni singl “Think” nalazi se trenutno na B-listi BBC Radio1.