DNEVNI MUZIKA VIDEO

POKLON MAJKAMA: Mostarski kantautor objavio spot za ‘Majčin dan’

Povodom praznika ”Majčin dan” koji se obilježava u nedjelju 10.maja, Mak Kalem objavljuje spot za pjesmu ”My gift to all mothers”. Pjesma sa njegovog novog albuma LUDUS je poklon svim majkama širom svijeta, kojima je ovim putem želio odati svoje poštovanje.

Mak Kalem je kantautor i pjevač,rođen 1.1.1986 godine u Mostaru (BIH). Prvi album ”Sapere aude”  je izdao 2014 godine sa band-om Jester’s Play. Nakon svirki i promocije prvog albuma na festivalima u regionu,band je prestao sa radom. Mak nastavlja dalje i piše svoj drugi,odnosno prvi solo album. Album je izdat 2019 godine pod nazivom ”Ludus”. Kao i prvi album, Ludus je snimljen u Zagrebu (LEMON PRODUCTION, NLO studio) april/maj 2019 godine. Producent albuma je Srđan Sekulović Skansi.

 ”Ludus” čini osam pjesama,među kojima je i obrada pjesme Alekse Šantića ”Što te nema”. Mak je uradio prepjev nastojeći što prirodnije adaptirati pjesmu na engleski jezik.

LUDUS:

  1. NEW BEGINNING
  2. FOOL’S JOURNEY
  3. UNDER THE WHEEL
  4. MY GIFT TO ALL MOTHERS
  5. WHERE ARE YOU
  6. TRAVELLER
  7. WALKING ON LEAVES
  8. HAPPY END

Fotografije koje su korištene za omot i naslovnicu albuma,snimila je Tajana Roxy Dedić,poznatija kao Artist At Camera. Vizualni identitet na albumu radili su Ida Dugalić i Mak Kalem.

Album ”Ludus” dostupan je na oficijelnoj stranici www.makkalem.rocks, te na ostalim digitalnim servisima i online store-ovima.

VEZANO

Almas Smajlović snimio novu pjesmu i spot

urednik

Najveće iznenađenje ovogodišnje Dore Marko Bošnjak objavio spot za pjesmu ‘Moli za nas’

urednik