Zabava

Najprestižnije breakdance takmičenje na svijetu ulazi u top 16 fazu

B-girl Nadia poses for a portrait at the Big Almaty Lake prior to the day 2 of the Red Bull Bc One Camp Kazakhstan on June 16th, 2018 // Little Shao/Red Bull Content Pool // SI201806160282 // Usage for editorial use only //

Trideset i dvoje takmičara ostvarilo je plasman u top 16 fazu u kojoj kreću borbe uživo na najprestižnijem jedan-na-jedan takmičenju u breakdanceu na svijetu. Red Bull BC One E-Battle od 10. oktobra počinje sa prijenosima uživo završnih krugova takmičenja.

Od osnivanja 2018. godine, Red Bull BC One E-Battle je predvodnik u inovacijama i globalnoj inkluzivnosti, jer pruža digitalnu platformu za takmičenja breakdancera.

Dvadeset i šest zemalja imalo je svoje predstavnike u posljednjem krugu borbe, među kojima su se ruski breakdanceri posebno istakli, kao i Japanke i Kolumbijke u kategoriji djevojčica. Ove godine Kina, Južna Koreja i SAD pridružuju se Rusiji i Japanu sa najviše predstavnika u posljednjih 16.

Devet zemalja ima predstavnike u muškoj, a 13 u ženskoj konkurenciji. Najviše predstavnika kada su u muškarci ima Rusija sa četiri B-boya, a slijedi Južna Koreja sa tri, te Španija i SAD sa po dva. Kod žena prednjače Japan, Kina i Rusija sa po dvije B-girls među najboljih 16.

Voditelj krugova u kojima se takmičari prvi put susreću uživo vodiće Redchild, dok će sudijski žiri činiti B-Boy Aslan, B-Girl AT i B-Boy Lilou.

Red Bull TV i Red Bull BC One Facebook i YouTube kanali će borbe prenositi uživo od 10. oktobra. Osam najboljih u svakoj kategoriji proći će u sljedeću rundu, koja će uslijediti 17. oktobra, a potom i završna 24. oktobra.

VEZANO

Jasmina i Jelena: na Igmanu očekujemo spektakl (VIDEO)

urednik

Cliff diving asovi skakali u podzemno jezero u rudniku soli (VIDEO)

urednik

Ko će biti najbolji bh. eSport dvojac?

urednik