ZVIJEZDE

Angelina Jolie o najvećem životnom udarcu

Povodom Majčinog dana New York Times je objavio emotivan članak koji je svojoj pokojnoj majci posvetila slavna glumica Angelina Jolie. Marcheline Bertard je preminula 2007. godine nakon što joj je dijagnosticiran rak jajnika i dojke, a Jolie u članku otkriva kako je majčina smrt utjecala na nju.

‘Majku sam izgubila u tridesetim godinama, i kad se osvrnem mogu vidjeti kako me njezina smrt promijenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me pogodilo iznutra. Izgubiti majčinu ljubav i topli, mekan zagrljaj je kao da ti netko otrgne zaštitni pokrivač.

Afera njezinog oca Jona Voighta, kaže Jolie, promijenila je životne ciljeve njezine majke i uništila snove o obiteljskom životu.

‘Kad se zatekla u situaciji da kao 26-godišnjakinja podiže dvoje djece s bivšim suprugom, slavnom osobom koja će ostaviti dugu sjenu na njezin život, izblijedjeli su snovi da će postati glumica. Ali još uvijek je voljela biti majkom’, kaže Jolie.

Nekoliko godina nakon majčine smrti slavna glumica je napravila na desnoj ruci malu tetovažu slova ‘W’ kao uspomenu na pjesmu Stonesa ‘Winter’ koju joj je majka pjevala kao djetetu, prenosi Tportal.hr.

‘Kako je ‘W’ blijedilo na mojoj ruci, tako je nestajao osjećaj doma i zaštite. Život je donio mnoge zaokrete. Imala sam vlastiti gubitak i vidjela da život kreće u drugom smjeru. Bolilo je više nego što sam ikad pomislila da bi moglo boljeti’, kaže Jolie koja je među ostalim gubicima prošla i kroz gorki razvod s bivšim suprugom Bradom Pittom.

Kao posebna izaslanica Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice Jolie je snagu stekla i na svojim brojnim putovanjima u konfliktna područja širom svijeta.

‘Na ovaj Majčin dan mislim i na majke izbjeglice koje sam upoznala, koje žive raseljene i u siromaštvu. Put majčinstva svaka je započela s obećanjem da će učiniti sve što može kako bi zaštitila svoje dijete, žrtvovati i svoj život ako je potrebno. Kad su poražene i ušutkane, neke su stvari još tragičnije’, napisala je Jolie.

Ta odlučnost majki izbjeglica da prežive, ponekad samo zbog djece, navela ju je na vjerovanje da je majka najjača osoba na svijetu. ‘Mekoća njezine kože je varljiva. Ona je snaga vođena ljubavlju i odanošću. Ne postoji nitko tko rješava više problema. Kad ima samo ljubav za dati, ona izlazi iz njezine duše’, piše Jolie.

Za majke i očeve nema ništa bolnije od toga da djetetu ne mogu priuštiti ono što im je potrebno, kaže Jolie i podsjeća da je zbog pandemije covida-19 ovo postala relanost za brojne obitelji, čak i SAD-u.

‘Odajem počast svim majkama koje se osjećaju bespomoćno, ali posljednji djelić snage, svaki posljednji komadić hrane i jedini pokrivač daju svojoj djeci. A svima koji tugujete na Majčin dan, nadam se da ćete u sjećanjima pronaći utjehu i snagu’, napisala je Jolie.

VEZANO

New York Times na naslovnici objavio imena umrlih od koronavirusa

urednik

Angelina Jolie navodno ne krije bijes što je Brad Pitt svoju novu djevojku doveo u njihov dvorac

urednik

Brad Pitt zadao težak udarac Angelini Jolie

urednik