ZVIJEZDE

Meghan Markle tužila tabloid pa izgubila na sudu

Meghan Markle izgubila je prvu rundu u pravnoj bitci protiv britanskog tabloida koji je objavio dijelove njezinog pisma upućenog svom ocu Thomasu Markle, a koje im je ustupi sam Markle. Slavna vojvotkinja tužila je tabloid zbog objave djelova rukom pisanih ‘osobnih i povjerljivih’ pisama.

Meghan inače navedenog izdavača tuži zbog ukupno pet članaka, dva u Mail on Sundayu i tri na MailOnline web stranici, a koja su objavljena u veljači 2019. Oni uključuju dijelove pisma kojeg je napisala svom ocu Thomasu Markleu u kolovozu 2018, nedugo nakon udaje za princa Harryja. Naslov članka glasi ‘ Otkriveno: Pismo koje istinski pokazuje istinski Meghanin tragičan raskol s ocem koji kaže da mu se srce raspalo u milijun komada’. Vojvotkinja traži odštetu zbog navodnog nezakonitog korištenja privatnih informacija i kršenja copyrighta.

Meghanini odvjetnici optužili su Associated Newspapers za ‘maltretiranje, ponižavanje, manipuliranje i iskorištavanje njenog oca, kojeg opisuju kao ‘ranjivog. No na prvom ročištu sudac je odbacio dijelove tužbe koji se odnose na Associated Newspapers, izdavača The Mail on Sunday tabloida.

Na saslušanju odvjetnik novina rekao je da bi iz slučaja trebale biti uklonjene optužbe da su novine postupile nečasno i da su likovale nad obiteljskim nesuglasicama, kao i navodi o ostalim člancima o kraljevskoj obitelji za koje Meghan tvrdi da su lažni.

Sudac Mark Warbyje odbacio tri sporne tvrdnje iz slučaja: ona u kojoj stoji da se izdavač Associated Newspapers ponio ‘nečasno i u lošoj namjeri’, da je ‘namjerno raspirivao’ sukob između Meghan i Thomasa Marklea te da im je ‘očiti cilj bilo objavljivanje nametljivih ili uvredljivih priča o njoj’.

Sudski proces se nastavlja, a datum idućeg ročišta još nije utvrđen.

VEZANO

Pravna bitka: Meghan želi spriječiti da tabloid objavi imena njezinih prijateljica

urednik

Harry i Meghan potpisali ugovor s Netflixom

urednik