ZVIJEZDE

Umro legendarni glazbenik Meat Loaf, vlasnik jednog od najprodavanijih albuma u povijesti

Legendarni glazbenik Meat Loaf, čiji je album Bat Out Of Hell jedan od najprodavanijih svih vremena, preminuo je u 74. godini.

Dobitnik Grammyja preminuo je četvrtak navečer, a uzrok njegove smrti neće biti objavljen, prema želji obitelji.

Vijest o smrti glazbenika čije je pravo ime Marvin Lee Aday objavio je njegov dugogodišnji agent Micheal Greene, a u službenoj objavi na Facebooku se navodi da se s njim u trenutku smrti bila njegova supruga Deborah.

Agent također navodi da su Pearl i Amanda provele posljednje trenutke s ocem prije smrti.

– Naša srca su slomljena. Moramo vam priopćiti da je neponovljivi Meat Loaf preminuo večeras. Pokraj njega bila je supruga Deborah. Znamo koliko je značio mnogima od vas i doista cijenimo ljubav i podršku dok žalimo zbog gubitka inspirativnog umjetnika i predivnog čovjeka, navodi se u priopćenju obitelji.

Meat Loaf rođen je u Teksasu, a bio je poznat po neponovljivom vokalu.

Karijeru je započeo potkraj 60-tih godina nastupajui sa zvijezdama poput Van Morrisona. Nakon toga je glumio u mjuziklu ‘KOsa’ prije nego što je započeo vlastitu glazbenu karijeru.

Njegov najuspješniji album “Bat Out of Hell” iz 1977. godine prodan je u 43 milijuna primjeraka diljem svijeta. Uz sve to Meat Loaf je imaju i filmsku karijeru. Glumio je u filmovima poput ‘Klub boraca’, ‘Wayneov svijet’, ‘Rocky Horror Picture Show’ i drugima.