Dnevni.ba - PRELOADER

Zrinjski: Što Rendulić može promijeniti za uzvrat

14 Srp 2023


Zrinjski: Što Rendulić može promijeniti za uzvrat

U Armeniji je to bilo dobro, jako dobro, ali ne i odlično. I zato će Krunoslav Rendulić, u to nema sumnje, za uzvrat s Urartutom pokušati popraviti neke stvari.

Minimalna, ali zapravo ogromna pobjeda Zrinjskog, zabilježena je u dalekom Erevanu. A došla je kao rezultat momčadske igre.
- Bili smo momčad i prošle sezone, samo smo nastavili utabanom stazom, ustvrdio je šef Krunoslav Rendulić nakon 1:0 kontra Urartua.
Da, imat će Rendulić istu momčad na raspolaganju i u uzvratu, tim koji se bori kao momčad, ali i jedanaest igrača koje treba održati fokusirane, usmjerene prema jednom jedinom cilju – drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. A to će tako i biti ako šef Plemstva 'doradi igru' iz Erevana, eventualno u detalju, dva izmijeni startnu postavu i dodatno joj ukaže na probleme koje joj je Urartu kreirao u Erevanu… a bilo ih je. Ipak.

Je li Ćuže taj?

Marić – Ćorluka, Barišić, Senić, Marin - Čanađija, Stanić - Ivančić, Malekinušić, Tičinović - Bilbija. Bila je to startna postava Zrinjskog u Erevanu. Startna postava koja je uskoro, na poluvremenu, promijenjena – umjesto Malekinušića ušao je Ćuže. Tu bi se moglo tražiti eventualnu promjenu za mostarski uzvrat… i to je zapravo to. Drugdje, u ostalim linijama zapravo i ne bi trebalo mijenjati, ne bi imalo smisla…. iako bi mnogi Zvonimira Kožulja željeli vidjeti više od deset minuta na terenu, koliko je dobio u prvoj utakmici. No, on je iza sebe imao preveliku pauzu da bi startao pa to gotovo sigurno neće biti slučaj. Moguće opcije su i Slobodan Jakovljević i Ivan Jukić, koji nisu konkurirali za prvi meč, ali sumnjamo da će ih takve, u oporavku, Rendulić od početka gurnuti u vatru… ako će ikako.  
Urartu oslabljen?

Dijagnoza Armenaca? Pa recimo to ovako: Urartu nije bezazlen. Iako se u uvodnim minutama meča u Erevanu nije činilo tako…. jer tad je Zrinjski stalno i visoko pritiskao. No, kada bi se našao u posjedu, armenski bi prvak znao brzo i efektno odigrati prema golu, usput pokazavši i ozbiljnu kombinatoriku na malom prostoru. Opasni su Armenci bili i sa slobodnjacima s distance, ali i kada bi Zrinjski pogriješio otraga – što se nije često događalo, ali jedna greška Barišića mogla je biti kobna, da se nije ispriječio Marić.Po tom pitanju ne treba cjepidlačiti, jer greške se događaju, pa i standardnim stoperima… a Barišiću i kompletnoj zadnjoj liniji mogao bi pomoći mogući izostanak Yaye Sanoga, lijevog krila ozlijeđenog u prvom duelu.

Zrinjski mora gledati sebe

Sve u svemu, Zrinjski vjerojatno nema toliko prostora za iznenađenje, niti ga treba – iznenađenje može doći tek s druge strane. Posebno ako zaigra Brazilac Eduardo koji nije ulazio u igru u Erevanu. No, sve da Armenci i dođu ofenzivno jači nego u prvoj utakmici, Zrinjski se mora fokusirati na stvari koje treba popraviti – greške u zadnjoj liniji ne bi se smjele događati, prekršaji na rubu šesnaest morali bi se svesti na minimum, a centaršutevi, jedno od jačih oružja Mostaraca, morali bi biti oštriji, opasniji. Naglasak na ofenzivnim prekidima, posebno zbog razlike u visini u korist Mostaraca, morao bi ostati.
Sve to ako se u kombinaciji ispoštuje, Zrinjski zaista ne bi trebao imati većih problema… što ne znači da je Urartu već izbačen, da u Mostaru neće ponuditi više. A to će reći da će to morati napraviti i Zrinjski. Čisto da se spriječi preokret. Neželjeni rasplet.

Piše: Slaven Nikšić
desk@dnevni-list.ba

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

12 h 24 min

U novom broju donosimo

Novi broj

04 Lis 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

03 Lis 2024