Dnevni.ba - PRELOADER

Brzi recept za pileća prsa u umaku od kikirikija

28 Tra 2021


Brzi recept za pileća prsa u umaku od kikirikija

Još uvijek se navikavate na kuhanje s maslacem od kikirikija? Ovo je pravi recept za vas. Cijelo jelo bit će gotovo za dvadesetak minuta.

Maslac od kikirikija sjajna je baza za umake koji će se izvrsno sljubiti s pečenom piletinom i poslužiti uz nešto kuhane riže. Najbolje rezultate dobit ćete ako koristite prirodni maslac od 100 posto kikirikija bez dodatnih šećera i ulja.

Sastojci:
600 g pilećih prsa bez kosti
120 g glatkog maslaca od kikirikija
3 žlice sweet chilli umaka
1 žlica jabučnog octa
1 žlica umaka od soje
1 žlica meda
biljno ulje za pirjanje
vruća voda za razrjeđivanje umaka
kikiriki za posipanje

Priprema:
1. Narežite piletinu na kocke veličine oko 2,5 centimetara.

2. Ispecite ih na malo ulja u tavi. Za to će vam trebati desetak minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.

3. U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, umak od soje, jabučni ocat, med i sweet chilli umak. Gustu smjesu razrijedite s vrućom vodom. Ako želite da umak bude gušći, stavite tek oko dvije žlice vode.

4. Prelijte umak preko pečene piletine, dobro promiješajte i pustite da se okusi sljube nekoliko minuta.

5. Poslužite uz kuhanu rižu i malo nasjeckanih kikirikija po želji. 

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024