Dnevni.ba - PRELOADER

Četiri trika uz koje će i najžilavije meso biti sočno i mekano

04 Stu 2021


Četiri trika uz koje će i najžilavije meso biti sočno i mekano

Čak i ako kupite neki tvrdi komad mesa, ne znači da ga ne možete spasiti.

Spravljanje mesa može biti problematično, možete ga prekuhati ili ga ne obratiti dovoljno. Posljedica može biti žilavo i nimalo ukusno meso. Srećo, postoje trikovi uz koje to možete izbjeći.

Image: 14455454, License: Royalty-free, Restrictions: Specifically, you may not use the Images in ways or contexts that might reasonably be construed as pornographic, defamatory, libellous or otherwise unlawful; Specifically, you may not use images depicting any model in any unduly controversial or unflattering context, unless accompanied with a statement indicating that the person is a model and the images are being used for illustrative purposes only., Model Release: yes, Credit line: Jo Kirchherr / ImageSource / Profimedia

Marinirajte meso

Skoro sve vrste mesa moraju se marinirati kako bi upile sve okuse i postale mekane. U marinadu stavise kisele sastojke poput limunovog soka ili octa kako biste omekšali meso.

Posolite

Čak i ako preskočite mariniranje meso možete omekšati tako što ćete ga nasoliti prije kuhanja ili pečenja. Sol izvlači vlagu iz mesa i time meso postaje mekše i manje žilavo.

Pogodite temperaturu

Svaka vrsta mesa mora se kuhati na točno određenoj temperaturi kako bi bilo savršeno spravljeno. Nedovoljno kuhano meso mora se žvakati jako dugo, a ono prekuhano je žilavo i suho. Stoga, prije kuhanja ili pečenja nekog komada mesa, provjerite koja je prava temperatura za to.

Pustite da odstoji

Nemojte meso poslužiti čim je gotovo, pustite da malo odstoji kako bi se svi sokovi i okusi jednako rasporedili po mesu, piše Pinkvilla.

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025