Dnevni.ba - PRELOADER

Gin tonik s jagodama

05 Lip 2021


Gin tonik s jagodama

Sezonu jagoda sigurno ćete iskoristite za razne deserte i kolače, ali zašto ne biste isprobali i gin tonik s jagodama?

Obožavatelji gin tonika sigurno će uživati u ovoj osvježavajućoj ljetnoj verziji omiljenog pića, piše Zadovoljna.hr.

Sastojci za gin tonik s jagodama

  • 60 ml hladnog sirupa od jagoda
  • 60 ml gina
  • 100 ml tonika
  • 1 mala žličica soka od limete
  • listići mente ili grančica timijana za ukras
  • led

Sastojci za sirup od jagoda

  • 1 kg zrelih jagoda
  • 500 ml vode
  • 20 dag šećera
  • 2 velike žlice limunova soka

Priprema sirupa

1. Maknite peteljke s jagoda, operite ih, prerežite napola i stavite u zdjelu za kuhanje. Ubacite unutra vodu i šećer te stavite kuhati na srednju jačinu. Kada voda zavri, malo smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuha 20 minuta, a potom maknite sa štednjaka i pustite da se do kraja ohladi.

2. Uzmite cjediljku, obložite je slojem tanke gaze i stavite na širu zdjelu. Procijedite jagode i sirup kroz nju, a zatim uzmite gazu, skupite jagode i lagano zavrnite gazu kako biste iscijedili još malo sirupa iz jagoda. Umiješajte limunov sok i zatim sirup izlijte u staklenku. Čuvajte ga u frižideru maksimalno 2 tjedna.

Priprema gin tonika

Čašu do pola napunite ledom.

Zatim preko njega prvo prelijte sirup od jagode, zatim džin i na kraju ulijte tonik.

Dodajte malo soka od limete i po želji ukrasite mentom ili timijanom.

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025