Dnevni.ba - PRELOADER

Greška koju mnogi rade kada kuhaju tursku kavu: Evo kako je ispravno napraviti

26 Lip 2024


Greška koju mnogi rade kada kuhaju tursku kavu: Evo kako je ispravno napraviti
Turska kava

Domaća turska kava najčešće se pije ujutro i često se smatra mjerilom kuharskog umijeća. Ako je dobra, u šali se kaže da se domaćica može "udati", što bi trebalo značiti da je pogodila pravi omjer kave, vode i po potrebi šećera.

Iako to nije neka velika znanost, niti ozbiljno kulinarsko umijeće, ne zna svatko skuhati dobru kavu.

Uobičajeni postupak je da se u džezvu ulije voda, po potrebi se doda šećer i zagrijava se do vrenja.

Zatim se skine s vatre, odlije se malo vode, doda se mljevena kava – na jednu šalicu vode dodaje se jedna velika čajna žlica kave. Ponovno se džezva vrati na štednjak da kava prokuha pa se ulije ostatak vode, prenosi n1. 

Druga varijanta je da se voda ne odlijeva – ako je džezva veća, onda nema straha da će se proliti kada provrije, nego se kava odmah sipa i pusti se da provrije.

Na Redditu je ovaj video tradicionalne pripreme turske kave izazvao lavinu reakcija jer trik je u tome da kava nekoliko puta zakuha, piše krstarica.com.

Lifestyle


ODJEĆA

Bijele mrlje od dezodoransa uklonite za pet sekundi uz pomoć ovog super trika

Svima se dogodilo da su obukli svoju omiljenu crnu majicu i odjednom bi se dogodila prava katastr...

1 h 15 min

PRANJA VEŠA

Veš vam ne miriše lijepo poslije pranja, evo gdje griješite

Ovo su najčešće greške koje, prema riječima stručnjaka, trebate ispraviti Sigurno ...

3 h 19 min

UMAK

Nutricionist: Ako želite vitku liniju, izbjegavajte dva popularna umaka

Ljeto je već počelo, a s njim i okupljanja na otvorenom, roštiljanja i piknici. Iako su ra...

3 h 48 min