Dnevni.ba - PRELOADER

Karfiol sa dvije vrste sira

23 Svi 2021


Karfiol sa dvije vrste sira

Jelo od karfiola i sira zapečeno u rerni.

Sastojci:

– 1 glavica karfiola

– 3 jaja

– 300 g kisele pavlake

– so, biber

– parmezan u prahu

– 200 g rendanog kačkavalja

– ulje

Priprema:

Karfiol očistiti, oprati i iskidati na cvjetove, pa staviti u ključalu vodu, oko 10 minuta samo da omekšaju.

Umutiti  jaja, posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i dobro sjediniti. Ako je mnogo gusto dodati malo mlijeka.

Karfiol izvaditi iz vode, staviti u nauljenu posudu za pečenje i preliti prelivom. Posuti obilno parmezanom, i preko staviti narendani kačkavalj.

U prethodno zagrijanoj rerni peći dok ne porumeni, oko 30 minuta.

Može da bude hladno ili toplo predjelo ili glavno jelo uz salatu po vašem izboru.

Prijatno!

GASTRO


POZITIVNA PRIČA MLADOG PODUZETNIČKOG PARA IZ LJUBUŠKOG

Restoran 'Ljubuša' nudi autentičnu hranu, dobru atmosferu i gostoprimstvo

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Ako vas put odvede prema tvrđavi her...

4 h 53 min

Najbolji vinari iz Hercegovine 18. kolovoza okupljaju se na Salonu žilavke u Trebinju

TREBINJE - Vinska galerija "Vukoje" u Trebinju će u ponedjeljak, 18. kolovoza, biti domaćin Devet...

11 Kol 2025

Zdrav i plodan vrt u srpnju: Donosimo korisne savjete agronoma Marka Bilića

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Uslijed visokih temperatura u srpnju...

15 Srp 2025