Kraljica svih čokoladnih torti
Samo četiri namirnice – čokolada, maslac, brašno i jaja - u ovoj se torti stapaju u neodoljiv čokoladni san. Torta koja osvaja okusom i jednostavnošću djelo je chefa Christiana Cabaliera.
Potrebni sastojci
- 120 g mliječne čokolade
- 150 g tamne čokolade
- 300 g maslaca
- 15 g glatkog brašna
- 80 g šećera
- 5 svježih jaja
Priprema
Kalup za tortu promjera 28 cm namažite maslacem i stavite u hladnjak da se ohladi. Obje vrste čokolade natrgajte na komadiće i s maslacem otopite na pari.
Otopljenu smjesu povežite pjenjačom, sklonite s pare pa dodajte jedno po jedno jaje, svaki put miješajući dok se smjesa ne poveže.
Umiješajte brašno i šećer. Sve dobro povežite, izlijte u rashlađeni kalup i pecite od 15 do 20 minuta na 180 °C.
Pečenu tortu ostavite da se hladi barem četiri sata i tek je onda izvadite iz kalupa.
Prijedlog za serviranje: Uz ovu tortu možete poslužiti svježe bobičasto voće i tučeno vrhnje s vanilijom ili sladoled od vanilije ili pistacija.