Dnevni.ba - PRELOADER

Kus-kus s povrćem

05 Srp 2021


Kus-kus s povrćem

Odličan prijedlog za ljetni ručak s povrćem.

Sastojci:

– 5 žlica maslinovog ulja

– 1 paprika

– 1 mrkva

– 1 crveni luk

– 1 češanj češnjaka

– 150 g sjeckane rajčice

– 1 tikvica

– 150 g kus-kusa

– sol, papar

– peršin

– 350 ml vrele vode

– 1/2 povrtne kocke za juhu

Priprema:

Zagrijati ulje, pa pržiti luk i češnjak, dodati rajčicu, papriku, mrkvu i dobro izmiješati.

Začiniti odmah i pustiti par minuta da se fino zaprži. Tikvicu dodati sječenu na što sitnije i pržiti još malo, oko pet minuta.

Dodati kus – kus, peršin, uliti vrelu vodu u koju ste dodali kocku za juhu i pustiti da se krčka oko 10 minuta, dok sve fino ne omekša, a kus – kus ne bude gotov.

Poslužiti po želji uz jogurt.

Dobar tek!

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024