Dnevni.ba - PRELOADER

Kus-kus s povrćem

05 Srp 2021


Kus-kus s povrćem

Odličan prijedlog za ljetni ručak s povrćem.

Sastojci:

– 5 žlica maslinovog ulja

– 1 paprika

– 1 mrkva

– 1 crveni luk

– 1 češanj češnjaka

– 150 g sjeckane rajčice

– 1 tikvica

– 150 g kus-kusa

– sol, papar

– peršin

– 350 ml vrele vode

– 1/2 povrtne kocke za juhu

Priprema:

Zagrijati ulje, pa pržiti luk i češnjak, dodati rajčicu, papriku, mrkvu i dobro izmiješati.

Začiniti odmah i pustiti par minuta da se fino zaprži. Tikvicu dodati sječenu na što sitnije i pržiti još malo, oko pet minuta.

Dodati kus – kus, peršin, uliti vrelu vodu u koju ste dodali kocku za juhu i pustiti da se krčka oko 10 minuta, dok sve fino ne omekša, a kus – kus ne bude gotov.

Poslužiti po želji uz jogurt.

Dobar tek!

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025