Dnevni.ba - PRELOADER

Piletina s gorgonzolom

28 Svi 2021


Piletina s gorgonzolom

Za svega 20 minuta dobit ćete fantastičan ručak za cijelu obitelj.

Sastojci:

– 1 bijelo meso

– 1 žličica maslaca

– 1 žličica mješavine suhog začina (majčina dušica, žalfija, ružmarin, mažuran i korijander)

– 200 g vrhnja za kuhanje

– 150 g gorgonzole

– sol, papar

Priprema:

Bijelo meso narezati na kockice. Posoliti ga i popapriti.

Na dno tave prosuti suhe začine, pa dodati maslac da se zagrije par sekundi, tek da zamiriše suho bilje.

Propržiti meso par minuta s obje strane. Ono će upiti arome začina.

Sada komadiće gorgonzole utisnuti, između kockica mesa, a ostatak spustite u tavu.

Okrenite meso i pustite par sekundi da se sir otapa, a meso ga upija.

Naliti vrhnje i krčkati par minuta s obje strane.

Dobar tek!

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025