Piletina s gorgonzolom
Za svega 20 minuta dobit ćete fantastičan ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 1 bijelo meso
– 1 žličica maslaca
– 1 žličica mješavine suhog začina (majčina dušica, žalfija, ružmarin, mažuran i korijander)
– 200 g vrhnja za kuhanje
– 150 g gorgonzole
– sol, papar
Priprema:
Bijelo meso narezati na kockice. Posoliti ga i popapriti.
Na dno tave prosuti suhe začine, pa dodati maslac da se zagrije par sekundi, tek da zamiriše suho bilje.
Propržiti meso par minuta s obje strane. Ono će upiti arome začina.
Sada komadiće gorgonzole utisnuti, između kockica mesa, a ostatak spustite u tavu.
Okrenite meso i pustite par sekundi da se sir otapa, a meso ga upija.
Naliti vrhnje i krčkati par minuta s obje strane.
Dobar tek!