Dnevni.ba - PRELOADER

Piletina sa kikirikijem i soja sosom

20 Ožu 2022


Piletina sa kikirikijem i soja sosom

Sastojci:

– 250 g pilećih fileta

– 100 g poriluka

– 100 g očišćenog, neprženog kikirikija

– 1 kašičica sjeckane ljute papričice

– 100 ml ulja

– 1 kašika gustina za posipanje i još 1 kašika gustina

– 50 ml soja sosa

– 2 čehna bijelog luka

– 1 kašičica đumbira

– 100 ml vode

– 50 ml bijelog vina

– 1 kašičica suhog biljnog začina

Priprema:

Pileće filete operite, osušite, isjecite na kockice i pospite gustinom.

Poriluk isjecite na kolutiće, a bijeli luk sitno isjeckajte.

Na zagrijanom ulju kratko prepecite kikiriki, pa ga izvadite i stavite na tanjir.

Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta, pa je također i stavite na tanjir. Na istoj masnoći prepecite ljutu papričicu i poriluk.

Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomješajte sa porilukom.

Gustin razmutite sa vodom, dodajte sjeckani bijeli luk, soja soso, đumbir, vino i suhi biljni začin.

Ovom mješavinom zalijte prepečenu piletinu i sve zajedno kratko prokuhajte.

Piletinu sa kikirikijem poslužite sa kuhanom rižom.

Prijatno!

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024