Dnevni.ba - PRELOADER

Piletina u kremastom umaku

17 Lip 2021


Piletina u kremastom umaku

Lagani, sočni ručak za tople dane...

Sastojci

6-7 komada pilećih bataka ili karabataka

1 veća glavica luka

2 velike mrkve

1 ljuta paprika

3-4 žlice ulja

1 dl bijelog vina

5 dl pileće juhe

0,5 dl vrhnja za kuhanje

sol ili vegeta, papar

Priprema

U dubokoj tavi zagrijati ulje. Meso oprati pa osušiti i posoliti. Popržiti s obje strane da dobije boju i porumeni. Sve to raditi na laganoj vatri.

Zatim dodati mrkvu izrezanu na kolutiće, luk sitno sjeckan i sitno sjeckanu papričicu. Lagano dinstati oko 5-10 minuta. Zaliti s pilećom juhom i vinom. Kuhati na laganoj vatri oko 50 minuta do sat vremena.

Pred sam kraj, dodati još vrhnje za kuhanje, probati ako treba dosoliti ili popapriti. Umaka mora na kraju biti manje od pola nego što ga je bilo na početku.

Poslužiti uz pire krumpir ili rižoto.

Dobar tek!

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025