Dnevni.ba - PRELOADER

Pljeskavice od tikvica

26 Svi 2021


Pljeskavice od tikvica

Pljeskavice od tikvica i pančete pečene u rerni.

Sastojci:

– 1 tikvica

– 1 jaje

– 2 čena bijelog luka

– 2 kašike isjeckane pančete

– 1 mocarela

– 2 kašike zobenih pahuljica

– malo usitnjenog peršuna

– so , biber

– maslinovo ulje

– po želji susam

Priprema:

Krupno narendane tikvice staviti u posudu sa maslinovim uljem dodati bijeli luk i dinstati par minuta dok ne ispari voda iz tikvica.

Malo ohlađenim tikvicama dodati jaje, peršun, pančetu, pahuljice, so i biber.

Dobro promiješati, oblikovati kuglice, a u sredinu svake staviti kockicu mocarele, pa malo dlanovima pritisnuti.

Po želji uvaljati u susam.

Staviti na pleh obložen papirom, svaku pljeskavicu poprskati maslinovim uljem.  Zagrijati rernu na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.

Prijatno!

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024