Dnevni.ba - PRELOADER

Povrće koje je dobro jesti svaki dan: Pomaže u probavi i topi salo

08 Srp 2024


Povrće koje je dobro jesti svaki dan: Pomaže u probavi i topi salo
Povrće

Rajčica topi salo, pozitivno utječe na krv i pomaže u probavi hrane te ovo povrće jedite svaki dan ako možete.

Mnogi ljudi ne konzumiraju rajčicu dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi se to trebalo promijeniti.

Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u rajčici, može spriječiti razvoj stanica raka, posebno raka prostate, želuca i debelog crijeva. Također je korisno znati da se kuhanjem rajčice povećava razina likopena u usporedbi sa svježom, odnosno sirovom rajčicom, piše Krstarica.

Rajčica je bogata vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, željezo i kalij, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja živaca i normalne cirkulacije krvi.

Vitamin K, prisutan u rajčici, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje rajčice također će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.

Rajčica može smanjiti štetu izazvanu konzumiranjem duhana zahvaljujući kumarinskoj i klorogenskoj kiselini koje sadrži.

Ako želite smršavjeti, rajčica vam može biti od velike koristi. Ima malo kalorija, a bogata je vlaknima, zbog čega ćete dulje biti siti. Uz to, pomaže i u topljenju sala.

Lifestyle


LJUBAV

Pet naizgled dosadnih navika koje zapravo grade sjajan brak, prema istraživanjima

Sretan  i stabilan brak često se temelji na svakodnevnim navikama koje, iako na prvi pogled mogu...

3 h 32 min

ODGOJ

Roditelji koji odgajaju emocionalno inteligentnu djecu rade četiri stvari

Kad govorimo  o mentalnom zdravlju djece, ključna riječ je - otpornost. Djeca koja znaju prepozn...

3 h 35 min

ASTROLOGIJA

Horoskop za ponedjeljak: Djevicama stiže važna poruka, Ovnovi razmišljaju o promjeni

Evo što  zvijezde predviđaju za ponedjeljak, 7. travnja 2025. godine. OvanPosao: Razmišljate o ...

3 h 49 min