Dnevni.ba - PRELOADER

Povrće sa gljivama i rižom iz rerne

22 Svi 2021


Povrće sa gljivama i rižom iz rerne

Ukusni ručak od povrća i gljiva zapečen u rerni.

Sastojci:

– 1 crveni luk

– 1 mrkva

– 1 prut celera

– 6 gljiva

– 5 krompira

– 1 šolja od 2 dl riže

– 1 kašika suhog biljnog začina

– 1 kašičica bibera, malo soli

– 1/3 kašičice ljute tucane paprike

– 1 kašika slatke mljevene paprike

– 2 kašike sjeckanog peršina

– 3 šolje od 2 dl vode

Priprema:

Na malo ulja propržite na kockice sječeni crveni luk, celer i mrkvu dok malo ne omekšaju.

Dodajte gljive isječene na listiće i jos malo propržite da i one omekšaju.

Zatim dodajte kockice krompira i pržite jos minut, pa dodaj suvi biljni začin, tucanu papriku, biber i so.

U sve to dodajte rižu i slatku papriku, pa zalijte vodom.

Na kraju dodajte sjeckani peršin i promješajte.

Pecite na 180 stepeni dok voda ne ispari, a riža ne bude gotova.

Prijatno!

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025