Recept: Krem juha od tikvica
Krem juhe su in, a posebno lagane poput ove izvrsne juhe od tikvica koju, tek malo gušću, možete poslužiti i kao umak.
Sastojci (za 6 osoba):
– 600 g tikvica
– 300 g krumpira
– 80 g luka
– 1-2 češnja češnjaka
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 1,5 l vode
– 2 žlice maslaca
– 2-3 žlice limunovog soka
– 1 žlica biljnog začina
Priprema:
Maslac zagrijte i lagano propržite nasjeckani luk. Zatim dodajte izrezane tikvice i sve kratko prodinstajte.
Dodajte izrezani krumpir, 1 l vode, biljni začin i kuhajte oko 20 minuta.
Na kraju dodajte češnjak.
Kuhano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, vrhnje za kuhanje i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuhajte.
Savjet:
Krem juhu od tikvica možete poslužiti uz mozzarellu izrezanu na kockice.