Recept: Pikantna pileća jetrica u umaku peri-peri
Sastojci:
– 450 g pileće jetrice
– 1 mali crveni luk
– pola crvene paprike
– 4 češnja češnjaka
– 3-4 žlice umaka peri-peri
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 1 žlica suncokretovog ulja
– 1 žlica maslaca
– sol, papar
– svježi peršin
Umak peri-peri:
– 100 g crvenih ljutih papričica, svježih
– 1 češanj češnjaka
– 1/4 žličice dimljene mljevene paprike
– 2 žlice svježeg peršina
– 1 žlica svježeg bosiljka
– 2 žlice suncokretovog ulja
– sok od 1/4 limuna
Priprema:
Oprati i očistiti ljute papričice, u posudi izmiješati s ostalim sastojcima za umak i izmiksati u blenderu.
U tavu staviti malo maslaca i ulja, pustiti da se dobro zagrije, pa očišćenu jetricu staviti u tavu. Pržiti dok ne poprimi smeđu boju sa svih strana.
Gotovu jetricu staviti sa strane.
U tavu u kojoj se pekla jetrica, izdinstati nasjeckani luk i papriku, pa dodati češanj češnjaka i umak peri-peri, a onda umiješati jetricu.
Nakon dvije minute dodati vrhnje za kuhanje i sok jednog limuna, pa kuhati na umjerenoj temperaturi još par minuta.
Poslužiti sa sezonskom salatom.