Dnevni.ba - PRELOADER

Recept: Piletina u bijelom umaku

04 Ruj 2021


Recept: Piletina u bijelom umaku

Idealan recept za početnike u kuhinji.

Sastojci:

– 1 kg pilećih prsa

– 3,4 češnja češnjaka

– 1 dcl bijelog vina

– 3,4 žlice brašna

– 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.

Isječeno meso posuti brašnom.

Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok se ne počne rumeniti.

Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode. Začiniti solju i paprom.

Kuhati još nekoliko minuta.

Može se poslužiti uz tjesteninu,  ili pire krumpir.

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025