Dnevni.ba - PRELOADER

Recept: Piletina u bijelom umaku

04 Ruj 2021


Recept: Piletina u bijelom umaku

Idealan recept za početnike u kuhinji.

Sastojci:

– 1 kg pilećih prsa

– 3,4 češnja češnjaka

– 1 dcl bijelog vina

– 3,4 žlice brašna

– 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.

Isječeno meso posuti brašnom.

Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok se ne počne rumeniti.

Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode. Začiniti solju i paprom.

Kuhati još nekoliko minuta.

Može se poslužiti uz tjesteninu,  ili pire krumpir.

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024