Dnevni.ba - PRELOADER

Recept za fine proteinske pločice

04 Ožu 2021


Recept za fine proteinske pločice

Zahvaljujući zobenim pahuljicama, orasima, ali i maslacu od kikirikija, ove su pločice dobar izvor bjelančevina, ali i prehrambenih vlakana te zdravih masnoća.

Energetske pločice vrlo se lako mogu napraviti i u vlastitom domu. Uz dobar blender ili sjeckalicu povrća cijeli će proces trajati manje od 10 minuta. Najteži je dio čekanje da se stisnu u hladnjaku.

Zahvaljujući zobenim pahuljicama, orasima, ali i maslacu od kikirikija, ove su pločice dobar izvor bjelančevina, ali i prehrambenih vlakana te zdravih masnoća.

Sastojci za proteinsku pločicu:
80 grama zobenih pahuljica
35 grama oraha
8 do 10 mekanih datulja
4 žlice meda ili javorova sirupa
2 žlice maslaca od kikirikija
2 žlice čokoladnih kapljica
½ čajne žličice cimeta
prstohvat soli

Sastojci za preljev:
50 grama čokolade
2 žlice kokosova ulja
šaka oraha
prstohvat soli

Priprema:

1. U blenderu ili sjeckalici usitnite zobene pahuljice u fini prah.

2. Dodajte orahe, mekane datulje bez koštica, javorov sirup, maslac od kikirikija, cimet i sol. Miksajte sve zajedno dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3. Ručno umiješajte čokoladne kapljice u smjesu pa je prebacite u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

4. Dobro utisnite smjesu u lim.

5. U mikrovalnoj pećnici i u kratkim intervalima rastopite čokoladu i kokosovo ulje dok ne dobijete lijepu glazuru.

6. Prelijte glazuru preko utisnute smjese, ukrasite s malo soli i komadićima oraha.

7. Stavite u hladnjak da se smjesa stisne barem sat vremena. Narežite prije posluživanja. Dobar tek!

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024