Dnevni.ba - PRELOADER

Recept za pripremu fantastičnih rebaraca

01 Lip 2021


Recept za pripremu fantastičnih rebaraca

Tajna je mekih rebarca stajanje u vodenoj marinadi preko noći, a "dry rub" od češnjaka, luka i dimljene paprike s malo šećera i soli presudan je za specifični umami okus...

Karakterističan slatkasto-kiselkasti okus rebarca duguju javorovu sirupu ili medu, kao i soku od jabuka. Volite li pikantno, količinu čilija možete i udvostručiti.  

Sastojci za svinjska rebarca:  

Vodena marinada: 

18 g soli
2 litre vode
1 zvjezdasti anis
2 lovorova lista
1 štapić cimeta
200 ml bijelog vinskog octa

Marinada:

200 ml bijelog octa
200 ml soka od jabuka
150 g šećera
1/2 žlica čilija
5 g senfa
5 g neutralnog meda ili javorova sirupa
200 g umaka od rajčice ili kečapa

Suha marinada: 

5 g dimljene paprike
2 g soli
4 g šećera
3 g kumina
2 g češnjaka u prahu
4 g luka u prahu

2 svinjska rebra u komadu 

Priprema: 

1. Zakuhajte vodu za marinadu pa dodajte bilje, začine i sol te ostavite da se ohladi i uronite rebarca. Ostavite 12 sati u hladnjaku.

2. U tavi zagrijte ocat, sok jabuke, čili, šećer, senf, med i kečap pa promiješajte da se sastojci povežu.

3.Izvadite meso iz vodene marinade i osušite ga kuhinjskim papirom.
Pomiješajte suhe začine i utrljajte ih u meso.

4. Maknite grudice. Pecite rebra na roštilju premazujući umakom oko 20 minuta.

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024