Dnevni.ba - PRELOADER

Recept za sočnu čokoladnu tortu bez brašna koju svatko može napraviti

21 Tra 2021


Recept za sočnu čokoladnu tortu bez brašna koju svatko može napraviti

Sastojci:
8 jaja
450 grama tamne čokolade
230 grama maslaca

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.

2. Čokoladu i maslac narežite na manje komade, pa ih rastopite na pari. Isto možete učiniti i u mikrovalnoj pećnici.

3. U mikseru istucite jaja pjenasto dok se ne udvostruči njihov volumen.

4. Postupno i ručno umiješajte jaja u čokoladu koristeći plastičnu špatulu.

5. Dobro namastite kalup za torte, promjera 20 centimetara, prije nego što u njega prebacite smjesu za tortu.

6. Kalup stavite u dublji lim za pečenje, koji ste dopola napunili vrućom vodom.

7. Pecite tortu 20 – 25 minuta dok se vrh torte na napuhne i stvori korica (poput browniesa), odnosno dok termometar ne pokazuje temperaturu od 60 Celzijevih stupnjeva u sredini torte.

8. Izvadite kalup iz parne kupelji i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

9. Poslužite tortu s nešto šećera u prahu ili s kuglicom sladoleda po želji. Dobar tek!

GASTRO


POZITIVNA PRIČA MLADOG PODUZETNIČKOG PARA IZ LJUBUŠKOG

Restoran 'Ljubuša' nudi autentičnu hranu, dobru atmosferu i gostoprimstvo

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Ako vas put odvede prema tvrđavi her...

1 h 41 min

Najbolji vinari iz Hercegovine 18. kolovoza okupljaju se na Salonu žilavke u Trebinju

TREBINJE - Vinska galerija "Vukoje" u Trebinju će u ponedjeljak, 18. kolovoza, biti domaćin Devet...

11 Kol 2025

Zdrav i plodan vrt u srpnju: Donosimo korisne savjete agronoma Marka Bilića

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Uslijed visokih temperatura u srpnju...

15 Srp 2025