Riža s tikvicama
Riža s povrćem, jednostavan obrok u kojem ćete uživati.
Sastojci:
– 250 g riže
– 500 g tikvica
– 5 žlica maslinovog ulja
– 20 g maslaca
– 150 g mladog luka
– 3 češnja češnjaka
– 1 kokošja kocka za juhu
– sol, biber
– 50 ml bijelog vina
– bosiljak
– peršin
– parmezan
– 1 žlica suhog biljnog začina
Priprema:
Tikvice nasjeckajte na kocke. Mladi luk očistite, pa ga izrežite na kolutiće, iskoristite i zeleni dio.
U hladno maslinovo ulje stavite luk, izgnječeni češnjak i tikvice, izmiješajte, pa zajedno prodinstajte.
Dodajte suhi biljni začin i rižu, kratko prodinstajte, umiješajte maslac, kokošju kocku, malo soli, biber i zalijte s 800 ml vode. Dobro promiješajte i poklopljeno kuhajte.
Rižu povremeno promiješajte. Kada omekša, dodajte vino, bosiljak i sjeckani peršin.
Ovako pripremljenu rižu poslužite s ribanim parmezanom.
Dobar tek!