Dnevni.ba - PRELOADER

Savršeno sočna pileća prsa s roštilja

13 Svi 2021


Savršeno sočna pileća prsa s roštilja

Za veće komade piletine potrebno je izdvojiti više vremena, ali za filete je dovoljno 15 minuta do pola sata...

Pileća prsa nisu zahvalna za pečenje na roštilju jer često ispadaju suha ili nedovoljno pečena. No ostavite li ih u salamuri, odnosno otopini vode i soli dobit ćete ukusno i meko meso koje će se brže ispeći.

Sol omekšava čvrsta mišićna vlakna koja se tako neće skupiti na visokim temperaturama. Recept za salamuru je jednostavan – na šalicu vode ide jedna žlica soli. Vode je potrebno toliko da potpuno prekrije meso. Ostavite da se marinira pola sata. 

Piletinu prije stavljanja u salamuru možete prema potrebi i lagano stanjiti kako bi se ravnomjerno ispekla. Stavite ih u prozirnu foliju i lagano istucite batom za meso ili prijeđite nekoliko puta valjkom da budu jednako debela sa svih strana. Pecite ih oko 4 minute sa svake strane, a prije posluživanja ostavite oko pet minuta da odmore kako bi sokovi ostali u mesu. 

Izvor: Punkufer.hr

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025