Savršeno sočna pileća prsa s roštilja
Za veće komade piletine potrebno je izdvojiti više vremena, ali za filete je dovoljno 15 minuta do pola sata...
Pileća prsa nisu zahvalna za pečenje na roštilju jer često ispadaju suha ili nedovoljno pečena. No ostavite li ih u salamuri, odnosno otopini vode i soli dobit ćete ukusno i meko meso koje će se brže ispeći.
Sol omekšava čvrsta mišićna vlakna koja se tako neće skupiti na visokim temperaturama. Recept za salamuru je jednostavan – na šalicu vode ide jedna žlica soli. Vode je potrebno toliko da potpuno prekrije meso. Ostavite da se marinira pola sata.
Piletinu prije stavljanja u salamuru možete prema potrebi i lagano stanjiti kako bi se ravnomjerno ispekla. Stavite ih u prozirnu foliju i lagano istucite batom za meso ili prijeđite nekoliko puta valjkom da budu jednako debela sa svih strana. Pecite ih oko 4 minute sa svake strane, a prije posluživanja ostavite oko pet minuta da odmore kako bi sokovi ostali u mesu.