Dnevni.ba - PRELOADER

Sočna prsa sa sirom i slaninom

25 Ožu 2021


Sočna prsa sa sirom i slaninom

Hasselback način pripreme veže se za punjene švedske harmonika-krumpire, no prema jednakom principu možete napraviti i piletinu. Rezultat je sočno pileće bijelo meso koje poslužite s krumpirom, tjesteninom, rižom ili omiljenom salatom, piše punkufer.hr.

Hasselback ili harmonika pileća prsa dobit ćete tako da zarežete meso nožem na više mjesta, ali pazite da ga ne prerežete do kraja. Ideja je da dobijete više utora u koje se stavljaju sastojke poput sira, slanine, kremastog sira sa špinatom, ukiseljenih gljiva i slično.

Prilikom odabira mesa dajte prednost većim komadima s kojima ćete lakše moći baratati. Volite li kremaste nadjeve, idealna je kombinacija kremastog sira u koji dodajte granule češnjaka, kopar ili špinat, kao i omiljene začine. Tom smjesom napunite utore mesa pa dodajte i sir te slaninu. Dodatno možete posipati piletinu naribanim sirom.

Sastojci za harmonika piletinu:

2 komada pilećih prsa
15 dag mozzarelle ili cheddara
15 dag slanine
ljute papričice narezane na kriške (jalapeno)
parmezan

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzija. Na svakom komadu pilećih prsa napravite oko šest dovoljno širokih zareza nožem tako da meso ne prerežete do kraja nego do otprilike ¾ visine.

2. Slaninu narezanu na ploške pecite oko 7 minuta u tavi pa ocijedite od ulja. Ostavite da se ohladi. 

2. Narežite sir na ploške pa ga stavite u utore u mesu sa slaninom i ljutim paparičicama. Posipajte parmezanom pa stavite u pećnicu i pecite oko pola sata - 40 minuta (ovisno o veličini prsa).

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024